melp.nl

< Return to main page

Open source en gratis software

Ik vind het altijd lastig om voor programma's waar ik eigenlijk niet voor wil betalen, goede of vergelijkbare gratis cq open source alternatieven te vinden. We kunnen discussieren over de vraag of je dat wel altijd moet willen (en waarom je soms niet gewoon die paar tientjes voor een stukje software neer wil leggen), maar op de een of andere manier lijkt het alsof de Hollandse zuunigheid ook hier in doordringt - waarom betalen voor iets als je een gratis altnernatief kunt vinden? Daar laat ik het voor mezelf dan maar bij.

Zo zijn er natuurlijk OpenOffice.org voor je tekstverwerking en spreadsheets, Thunderbird voor de mail, WinSCP voor je SCP en (S)FTP praktijkjes, Eclipse voor development, notepad++ voor je simpele kladderwerk, allemaal wel bekend, vermoed ik.

Laatst heb ik eindelijk een alternief voor (hoewel uiteraard onovertroffen) WinRAR gevonden, met de naam 7-zip. Misschien bij jullie wel bekend, maar ik vond het de moeite waard om even onder de aandacht te brengen.

Heb je ook een tip? Laat hem hier achter :-)

Original post and reactions at drm.tweakblogs.net


< Return to main page


You're looking at a very minimalistic archived version of this website. I wish to preserve to content, but I no longer wish to maintain Wordpress, nor handle the abuse that comes with that.